Fast pris i hela Sverige från 3000 kr – Snabb leverans

VENTILATIONSRITNINGAR

Vi levererar ventilationsritningar i hela Sverige.
FÅ OFFERT
PRISER
NÖJDA KUNDER

VENTILATIONSRITNINGAR ENLIGT BBR

När du beställer ventilationsritningar av oss kan du vara säker på att de är korrekta och följer de byggregler som Boverket satt upp. Alla siffror och uträkningar blir helt korrekta, och vi kan även hjälpa dig med VVS-ritningar samtidigt om du så vill.

Hela Sverige

Vi hjälper dig oavsett var du bor.

Du får rätt pris

Det pris du betalar är fast och lågt.

Du får exakta mått

Din ventilationsritning tas fram av experter.

Du får rätt dimensioner

Ritningar med rätt dimensionerad till- och frånluft.

Snabba leveranser

Kunder i hela Sverige

Fasta priser på våra VVS ritningar

Fasta priser

Vad är en ventilationsritning?

En ventilationsritning är en stycklista som beskriver alla delar som ska finnas med i ventilationssystemet. Men det är även en komplett manual för hur ventilationssystemet ska monteras för att hela systemet ska fungera som det är avsett.

Den stycklista som inkluderas i din ventilationsritning inkluderar i vanligtvis delar såsom:

 • Luftdon, fläkt eller ventilationsaggregat.
 • Spirorör.
 • T-rör.
 • Ljuddämpare.
 • Ventilationsböjar i olika typer av vinklar.

Vad kostar en ventilationsritning?

Våra ventilationsritningar ligger på mellan 3000 – 4500kr inkl moms och kan variera beroende på husets storlek och uppvärmningssystem. Vi tar fram ett fast pris på dina ventilationsritningar på vad som behövs inför ett optimalt ventilationssystem. För att kunna lämna pris på projekteringen behöver vi en kopia på bygglovshandlingen – detta görs med fördel över e-post efter att vi fått kontakt.

Ta en titt på de olika prisförslag vi satt ihop nedan.

Vad innehåller en ventilationsritning?

Våra ventilationsritningar omfattar:

 • Planritning (med möjlighet till 3D-vy)
 • Materiallista/Inköpslista – Isolering, böjar, kanaler m.m
 • Vy över aggregat uppställning

Därför är det viktigt med en korrekt ventilationsritning

När du har en korrekt utförd ventilationsritning säkerställer du att luftens kvalitet är god när det nya eller omarbetade ventilationssystemet är på plats.

Om du inte har en korrekt ventilationsritning kan det ge skador på byggnaden och medföra att de som vistas där får dålig luftkvalitet. En stor risk är att mögel bildas, vilket medför de boende löper ökad risk för att drabbas av allergi, astma, trötthet och koncentrationssvårigheter.

En annan fördel med att låta oss göra en korrekt ventilationsritning är att ventilationssystemet blir enklare att montera. Detta då vi ger dig komplett information om såväl det material som behövs som hur ventilationssystemet ska monteras för att ge ett idealt luftflöde.

Regler för bygglov och bygganmälan

Om du ska bygga ett nytt hus behöver du alltid inkludera en ventilationsritning i samband med att du ansöker om bygglov. Om ventilationsritningen beskriver en större förändring i ventilationssystemet krävs oftast ett bygglov, men vid en mindre förändring i ventilationssystemet brukar en bygganmälan räcka.

Du måste alltid ha fått ett startbesked från din kommun innan de arbetsinsatser som beskrivs på ventilationsritningen kan utföras. Läs mer om vad som behövs inför bygglov och startbesked här.

Vi erbjuder även:

Energiberäkning

Ventilationsritning till fast pris

Priserna är ett cirkapris på några av de ventilationsritningar som privatpersoner och företag bett om. Kommersiella fastigheter lämnar vi gärna pris på. Svårt att sätta fast pris då det skiftar mycket i omfattning.

Ventilationsritning privatperson

 • Småhus mindre än 150 kvm ( m² )
  Pris för ventilationsritning från 3000 kr inkl moms.
 • Villor större än 200 kvm ( m² )
  Pris för ventilationsritning från 4500 kr inkl moms.

8 steg för att beställa ventilationsritningar hos oss

Ta kontakt med oss

Inom kontorstid når du oss alltid på 070-219 77 69, men du kan även välja att kontakta oss via vårt kontaktformulär när som helst på dygnet. Så fort vi påbörjat en dialog får du en personlig projektledare som tar hand om projektet tillsammans med dig från start till mål. Vid detta tillfälle kommer vi även behöva granska det underlag du har för ventilationsritningen. För att kunna lämna pris på projekteringen behöver vi en kopia på din bygglovshandling. 

Du får en kostnadsfri offert

När vi har granskat det inskickade materialet, alltså projektets utformning får du en offert med prisuppgift av oss.

Du godkänner offerten

Vid detta steg godkänner du offerten. Om några frågor skulle uppstå är du välkommen att kontakta oss så lämnar vi över kompletterande uppgifter.

Vi skapar de ritningar du beställt

Vid detta steg skapar vi din ventilationsritning. Vi meddelar dig om vi har några kompletterande frågor om ritningen.-

Du granskar ritningarna

Nu får du ett utkast av din ventilationsritning som du antingen godkänner eller ber oss revidera. Genomgången av ritningarna sker tillsammans med din projektledare som också ser till att genomdriva eventuella förändringar. När ritningen är godkänd går vi vidare till nästa steg.

Ventilationsritningen levereras

Vid detta steg får du ta del av en professionellt framtagen ventilationsritning som godkänts av såväl dig själv som av våra experter.

Ansök om bygglov/bygganmälan

När du nu har en komplett ventilationsritning kan du ansöka om bygglov eller ansöka om bygganmälan hos din kommun. Vid nybyggnation krävs alltid bygglov, men vid mindre förändringar på befintliga system räcker i regel en bygganmälan till kommunens byggkontor. Hör med din kommun gällande vad som behövs i ditt fall om du är osäker. Värt att veta är även att vår projektledare kan hjälpa dig med detta.

Vi tar hand om eventuella kompletteringar

Din kommun kan vilja ha in kompletterande uppgifter, och om så skulle vara fallet hjälper vi dig med det. Vi tar inte ut någon extra avgift för detta. Denna eventuella uppgiftsframtagning inkluderas nämligen i det pris du betalar för din ventilationsritning.
Du får alltid professionell hjälp av oss!

Vi hjälper dig genom hela processen.
Våra ventilationsritningar framarbetas av auktoriserade fackmän.
Du betalar alltid ett fast och lågt pris.

Hör av dig!

Vi levererar energiberäkningar i hela Sverige. Ofta inom 48 timmar!

Esbjörn Lindberg

Esbjörn Lindberg
Projektledare
070-219 77 69